Nuohous on tehtävä säännöllisesti

Nuohous

Säännöllinen nuohous on piipun toiminnan ja paloturvallisuuden kannalta ehdottoman tärkeää. Nuohoamaton piippu voi aiheuttaa nokipalon tai hormin tukkeutumisen, joten sen tärkeyttä ei voi liikaa korostaa.

Asuinkäytössä oleviin rakennuksiin nuohous on tehtävä vuosittain, kesämökkeihin ja muihin vapaa-ajan asuntoihin nuohous tulee suorittaa vähintään kolmen vuoden välein. Oma nuohoojasi antaa piippukohtaisemmat ohjeet nuohouksen tarpeesta.

Kiinteistön omistaja on vastuussa nuohouksen suorittamisesta ajallaan. Joillakin alueilla nuohooja saattaa tulla automaattisesti paikalle tietyin väliajoin, mutta yleensä nuohooja tulee kutsua itse. Tärkeintä on huolehtia nuohouksen säännöllisyydestä.

Älä lykkää tai jätä nuohousta väliin mistään syystä!

Mitä nuohouksessa tehdään?

Nuohouksessa savuhormiin lasketaan teräksinen tai nyloninen rassi, joka irrottaa suurimman osan nokikerroksesta hormin seinämiltä. Nuohouksen jälkeen nuohooja puhdistaa hormien pohjat tyhjäksi. Ammattitaitoinen nuohooja suojaa sisätilat huolellisesti ennen nuohousta, joten paikat ovat puhtaat vielä nokikolarin käynnin jälkeenkin.

Nuohoojan vastuulla on kertoa piipun mahdollisista korjaustarpeista, mikäli ne vaikuttavat paloturvallisuuteen. Mikäli savuhormi ei täytä paloturvallisuuden määreitä, nuohooja on velvollinen ilmoittamaan siitä alueen paloviranomaiselle, joka sen myötä tekee tarvittavat tarkastukset ja korjausmääräykset.

Nuohoojan palveluun ei kuitenkaan kuulu tarkka kuntotutkimus, sillä hän näkee silmämääräisesti vain piipun yläpään kunnon. Nuohoojan käynti ei siis tarkoita automaattisesti sitä, että piippusi on kunnossa, mutta toisaalta piipun kunnostus ei koskaan poista nuohouksen tarvetta. Piipun saneeraustyöt sen sijaan helpottavat nuohoojan työtä, sillä hän saa puhdistettua hormit helpommin kun nokea ei enää  pääse kertymään sileäksi massatun hormin pintaan.

 

 

 

 

Nuohous

Nuohous – Hormin puhdistus menossa ennen korjaustoimenpiteitä.

Vastaa piippuvisaan ja voita ilmainen nuohous!

OTA ROHKEASTI YHTEYTTÄ

Markus Kouvalainen

Yrittäjä, toimitusjohtaja