Hormin korjaus

Hormin korjaus – mitä se tarkoittaa?

Kun puhutaan savupiipun korjaamisesta savuhormien osalta, käytössä on useita termejä, kuten massaus, pinnoitus, slammaus ja liukuvalu. Nämä tarkoittavat käytännössä samaa asiaa: hormi kunnostetaan kuljettamalla horminsaneerausmassaa paineilmapussin avulla hormin pohjalta ylöspäin. Tällöin massa levittyy hormiin tasaisesti tukkien raot ja kiinnittäen tiilet paikalleen. Massaus on paras korjausmenetelmä puulla lämmitettäville tulisijoille ja se on siisti ja nopea tapa saada hormit kuntoon.

Öljyhormien osalta kunnostaminen tapahtuu putkittamalla vanhat hormit, eli hormin sisään asennetaan haponkestävästä teräksestä tehty sisäpiippu. Tällöin täytyy huolehtia kondenssiveden poistamisesta asianmukaisesti esimerkiksi erillisellä poistoletkulla.

Mitä hormin korjauksella saavutetaan?

Hormin korjauksella turvataan ennen kaikkea savupiipun paloturvallisuus. Korjauksella piippu myös pysyy kunnossa pitkään ja säästyy uudelleen muuraukselta, mikä on huomattavasti työläämpää ja kalliimpaa. Kun piipusta muurataan uudestaan esimerkiksi pelkkä yläosa vesikattoon asti, alapuoli täytyy joka tapauksessa korjata massaamalla tai putkittamalla. Piippu kannattaa siis aina laittaa kokonaisuudessaan kerralla kuntoon eikä korjauttaa esimerkiksi vain piipun yläosaa tai yksittäistä hormia.

Kun puulämmitteisen tulisijan hormi korjataan massaamalla, sen vetotilavuus ei kärsi, mutta lämmitysominaisuudet paranevat. Hormin sileä ja tiivis sisäpinta kestää hyvin kuumuutta ja mekaanista rasitusta ja estää savukaasujen leviämisen viereisiin hormeihin.

Hormin massakorjaus helpottaa myös nuohouksen tekoa. Nuohooja saa tehokkaasti puhdistettua massatun hormin kun nokea ei pääse kertymään kuluneisiin saumakohtiin. Tällöin myös nokipalon riski pienenee huomattavasti. Hormin korjaus ei kuitenkaan poista nuohouksen tarvetta.

Kauanko korjattu piippu kestää?

Sekä hormin massaus että sisäputkitus ovat pitkäikäisiä korjausmenetelmiä. Nämä menetelmät ovat olleet Suomessa käytössä jo 1980-luvulta saakka, maailmalla vielä kauemmin, joten ne on todettu toimiviksi ja hyviksi ratkaisuiksi.

Annamme työllemme viiden vuoden vuoden takuun mutta todellisuudessa korjattu hormi kestää oikein käytettynä useita kymmeniä vuosia.

Käytössämme olevat hormien tiivistysmassat ovat nimenomaan hormisaneeraukseen tarkoitettuja, kestäviä tuotteita ja niillä on valmistajan myöntämää takuuta kymmenen vuotta. Öljyhormeihin käytettävät haponkestävät sisäpiiput ovat käytännössä ikuisia, kun ne asennetaan oikein ja huolehditaan kondenssiveden poistosta.

Väärin asennetut tai käytetyt savupiiput, niiden hormit ja tulisijat heikkenevät nopeammin kuin oikeaoppisessa ja asianmukaisessa käytössä olevat. Muista aina tulisijojen ja savupiipun oikea käyttötapa ja säännöllinen nuohous!

 

Hormin korjaus alkaa hormien kuvaamisella.

Takuutyötä

Hoidamme piipun aina turvalliseen käyttökuntoon tilanteessa kuin tilanteessa ja teemme kaikkemme, että työmme jälki on laadukasta ja kestävää. 

Työllämme on viiden vuoden takuu. 

Näin ollen mikäli töidemme jälkeen ilmenee korjaukseen liittyviä ongelmia hormien käytössä tai kunnossa, takuumme kattaa niiden tarkistuksen ja korjauksen.

Lisäksi käyttämillämme saneerausmateriaaleilla on valmistajan tarjoama kymmenen vuoden  takuu. 

 

KSHS hoitaa piipun kuin piipun.

Hormien massaus kotileipomossa

”Meillä kohteena oli maatilan yhteydessä toimivan pienen kotileipomon massiivinen tiiliuuni, jota on lämmitetty rankasti talvikausina 35:n vuoden ajan. Metrin halkoa…
Lue artikkeli

Hormin kunnostus Äänekoskella

”Olimme pyytäneet tarjouksen isäni Riston 1960-luvulla rakennetun omakotitalon hormisaneerauksesta ensin toiselta yritykseltä. Hinta vaikutti meistä korkealta, joten päätimme etsiä toisen…
Lue artikkeli

Sisäpiipun poisto ja hormin massakorjaus

”Meillä oli kattilapiipun kanssa ongelmaa. Huono veto ulospäin. Tuli savusukelluksia usein. Ei hyvä. Sitten käveli meille pelastava enkeli, Markus. Tuli…
Lue artikkeli

OTA ROHKEASTI YHTEYTTÄ

Markus Kouvalainen

Yrittäjä, toimitusjohtaja