Hormisaneeraus Vaajakoskella

“KSHS – Savupiipun Korjaukset Oy:n edustaja tuli kotiimme paikan päälle esittelemään palvelua ja tuotetta. Koska vanhan talon hormien korjaus oli käyny useinkin mielessä- asialle oli olemassa jo valmiiksi mielenkiintoa.

Firman miehet tutkivat piiput perusteellisesti, kuvasivat ne ja saatoimme itse todeta konkreettisesti sen, mitä olimme ajatelleet; saneeraustarvetta todellakin oli.

Mansardikattoinen talomme ei ole helpoimpia kohteita; tikkaat ovat melko huonot ja käytössä ollutta nosturia pääsi käyttämään pihan ahtauden ja puiden vuoksi vain talon viereen – ei hormille asti. Rohkeasti miehet menivät katolle ja tekivät työt mielestäni ripeästi ja huolella. Vaikka säiden jumala ei suosinut projektia yhtään, homma saatettiin loppuun.

Työskentely ripeää, palvelu asiakasystävällistä. Meillä oli mahdollisuus remonttiin, koska saatoimme sopia joustavista maksuajoista, kun meillä oli jo aiemmin sovittu talon remontti alkamassa.

Aluksi firman tietoja oli hieman vaikea löytää. Jälkien viimeistelyssä oli hieman toivomisen varaa- mutta sekin asia hoitui lopulta. Tähän tosin vaikutti juuri se, ettei nosturilla päästy piipun viereen ja esim. vesi piti viedä ämpärillä. (Jälkeenpäin huomattiin, että kellarista olis saanut vesiletkullakin…)

Ehkä käyntien määrää kotona voisi tiivistää ja keskittää. Nyt oli aika monta poikkeamista, puhelinsoittoa jne. ennenkuin homma oli kokonaan valmis. Tähän vaikutti myös se, että tilaamamme hatut piippuihin olivat odotettua vaikeammat asentaa- koska piipun muoto talossa ei vastaa mitään standardeja.

Olemme nyt hyvin tyytyväisiä, että 1929 rakennettu talovanhuksemme sai “keuhkoputkiinsa uudet pinnoitteet”. Tämä on tärkeätä paloturvallisuuden kannalta, taloniarvon säilymisen kannalta- ja estää mm. mahdolliset savuvahingot, kun esim. irronnut tiili ei putoa tukkimaan alahormia. Nyt voi saunan kiukaan alle, olohuoneen takkaan tai keittiön hellaan sytyttää tulen turvallisin mielin. Luulen, että varsinkin talvella ajattelemme koko projektia vielä suuremmalla kiitollisuudella.”

Tapani Heinonen, kirjailija ja psykologi, Vaajakoski, Jyväskylä

Keväällä 2015 kohteenamme oli 1920-luvulla rakennettu talo, jonka piippuun ei oltu tehty korjauksia laisinkaan. Piippu olikin päässyt jo huonoon kuntoon ja työ oli sen vuoksi varsin haasteellista.

Piipun yläpäästä hormien väleistä oli irronnut muutamia tiiliä kokonaan irti ja vielä paikoillaan olevat tiilet olivat enää huterasti kiinni rapautuneella laastilla. Myös erillisen saunarakennuksen piippu oli korjausta vailla.

Työt aloitettiin muuraamalla piipun yläpää kuntoon. Sen jälkeen piipun jokainen hormi kunnostettiin massaamalla. Ilma oli kuitenkin sateinen, jonka vuoksi piippua ei saatu viimeisteltyä heti ja työt käytiin tekemässä loppuun myöhemmin. Korjaustöihin oli varattu kaksi päivää, mutta sekä piharakennuksen että saunarakennuksen piippukorjauksiin meni yksi työpäivä.

 

Hormisaneeraus - Keski-Suomen Hormisaneeraus Oy

Piipun kunto ei ollut häävi ennen hormisaneerausta.

Hormisaneeraus, hormi ennen - Keski-Suomen Hormisaneeraus Oy

Hormi ennen saneerausta.

Hormisaneeraus, hormi jälkeen - Keski-Suomen Hormisaneeraus Oy

Hormi saneerauksen jälkeen.

 

 

 

 

 

Päärakennuksen piippu tarvitsi vielä uuden piipunhatun. Sen asentaminen viivästyi inhimillisen mittavirheen ja piipun erikoisen, epästandardin muodon vuoksi. Asennusta käytiin sen vuoksi tekemässä pari kertaa. Työt saatiin kuitenkin hoidettua  ja lopputuloksena oli turvalliset ja kestävät hormit niin päärakennuksessa kuin saunarakennuksessakin.

Asiakas oli tyytyväinen ja suositteli meitä lähialueen tuttavalleen. Hänen rintamamiestalossaan oli keskuslämmityskattilan hormi korjauksen tarpeessa ja se käytiin tarkastamassa ja massaamassa heti seuraavana päivänä edellisen urakan jälkeen. Tämäkin asiakas antoi tyytyväisen palautteensa:

“Homma sai alkunsa tuttavan suosittelusta. Tarkastuskäynti sujui hyvin ja itse hormisaneeraus sujui nopeasti. Kokonaiskuvasta annamme kiitettävän. KSHS – Savupiipun Korjaukset Oy:n asiakaspalvelu (käytös, työtavat, kommunikointi) olivat erittäin kiitettäviä!!!

Suosittelemme firmaanne muillekin hormisaneerauksen tarvitseville.”