Piippukorjaus massaamalla

 “KSHS – Savupiipun Korjaukset Oy:n edustaja soitteli. Hän kertoi asiansa ja kyseli, että tehdäänkö hormien tarkastus. Tarkastus on ilmainen eikä se sido jatkotoimenpiteisiin. Niin sitten sovitiin päivä tarkastukselle ja siitä tuli vielä muistutus tekstiviestillä puhelimeen. Tarkastus tehtiin sovitulla ajalla. Tarkastaja tarkasti hormit ja kuvasi ne. Hän esitti kuvat ja kertoi millaisia piipun korjaus tarpeita heidän piipuissaan on. Lisäksi nähtiin kuvia minkälaista jälkeä on tullut korjauksien jälkeen ja tarkastaja teki tarjouksen.

Päätettyämme saneerauksen teettämisestä, sovimme työpäivän jolloin työ tehdään. KSHS – Savupiipun Korjaukset Oy:n kaveri tuli sovittuna päivänä sovituun aikaan ja saneeraus tehtiin sovitusti. Saimme vielä kuvat hormeista ennen saneerausta ja saneerauksen jälkeen. Homma tehtiin ammattitaitoisesti ja sovitusti.”

Tässä urakassa kohteena oli 50-60-luvun taitteessa rakennettu rintamamiestalo, jonka lisäksi korjattavaa oli myös erillisen saunarakennuksen piipussa. Päärakennuksen savupiipussa oleva takan hormi ja viereisen ilmahormin yläpää olivat massakorjausta vailla, sillä laasti oli jo pahasti rapautunut tiilien välistä. Myös saunarakennuksen kiukaan ja padan hormit olivat rapautuneet.

Ensimmäisessä, pinnoittamattomasta hormista otetussa kuvassa näkyy, kuinka tiilien väleissä on irronneen laastin jättämiä suuria rakoja. Raot hormissa ovat omiaan keräämään nokea ja likaa ja nostavat hormipalon riskiä. Seuraavassa kuvassa näkyy lopputulos: hormit massattiin sileiksi turvalliseen käyttökuntoon. Saunarakennuksessa tehtiin samanlainen massakorjaus.

Molemmat korjaustyöt saatiin tehtyä sutjakkaasti yhden päivän aikana ja työt sujuivat erinomaisesti.

Asiakas oli tyytyväinen lopputulokseen.

 

Hormi ennen pinnoitusta.

Hormi massauksen jälkeen kun massa on kuivunut pari tuntia.