Hormin putkitus - Paras vaihtoehto öljylämmityskohteisiin

Savupiippuja voidaan korjata usealla eri tavalla. Tärkeimpiä korjausmenetelmiä, joita kaikki savupiippujen korjaukseen erikostuneet ammattilaiset käyttävät, ovat hormin massaus, hormin putkitus ja piipun korjausmuuraus. Pahimmissa tapauksissa piippu joudutaan muuraamaan kokonaan uudelleen.

Teemme hormien putkitukset ja kaikki muut turvallisen savupiipun korjaukset 10.v takuulla. Takuu sisältää työt ja materiaalit.

Hormin putkitus on oikeastaan ainut järkevä vaihtoehto hormien korjaamiseen, joihin on kytketty öljylämmitys.

Hormin putkitus on paras vaihtoehto öljylämmitykselle

 

Massattu hormi ei ole järkevä vaihtoehto öljylämmitykselle

Tämän päivän öljypolttimot ovat huomattavasti energiatehokkaampia, kuin takavuosina. Hyvästä energiatehokkuudesta johtuen palokaasujen lämpötilat ovat alhaiset.

Alhaisesta palokaasujen lämpötilasta johtuen hormin pintaan kondensoituu vettä. Tämä kondensoitunut vesi ei ole puhdasta, vaan sisältää öljyn palamisen yhteydessä syntyneitä aineita, kuten esim. rikkihappoa.

Jos palokaasujen lämpötila laskee alle 100 °C:n, rikkidioksidi muodostaa kondensoituneen veden kanssa happoliuoksen, joka syövyttää vähitellen tiilisavupiipun saumoja. Tästä syystä öljypolttimen savuhormiin asennetaan useimmiten haponkestävä sisäputki.

Tämä hapokas vesi imeytyy hormin pinnasta piipun rakenteisiin ja sitä kautta rakennuksen rakenteisiin. Kaikki vesi, mikä ei kerkeä imeytymään hormin seinämiin, valuu piipun pohjalle, josta se imeytyy rakennuksen rakenteisiin.

Tällaisesta tietenkin seuraa ajan kanssa kosteus- ja homeongelmia.

Rikkipitoinen kondensiovesi myös haurastuttaa tiilien välissä olevaa laastia ja laastin liimauskyky heikkenee. Tämä heikentää savupiipun rakennetta huomattavasti

Kovilla pakkasilla hormin pinnassa oleva ja piippuun imeytynyt vesi jäätyy. Tämä saattaa halkaista piipun.

On ollut muutamia tapauksia, joissa olemme jäätymisen aiheuttamien halkeamien takia korjanneet vain muutaman vuoden vanhoja savupiippuja.

 

Kysy lisää hormin putkituksesta!

 

Soita meille heti!

0456127038

Täytä lomake ja soitamme sinulle takaisin pikimmiten!
Hormin putkitus estää kondensioveden aiheuttamat ongelmat

Kun hormi putkitetaan, kondensoituu vesi putken sisäpintaan. Vesi valuu alas putken pintaa pitkin. Putken alapäähän asennetaan kondensioveden keräin, josta vesi edelleen johdetaan ulos piipusta pienen letkun tai putken avulla.

Kondensiokeräin asennettu hormin sisäputken alapäähän

Kondensiokeräin asennettu hormin sisäputken alapäähän

 

Hormin putki viedään aina piipunhatun yläpuolelle

Hormin putki viedään aina sadehatusta läpi

Hormin putki viedään aina sadehatusta läpi

Kondensoitumisen lisäksi nesteitä höyrystyy ja nämä nesteet menevät höyrynä ilmaan. Jos hormin putki asennetaan piipunhatun alapuolelle, tiivistyy kaikki putkesta tuleva rikkipitoinen höyry piipunhatun alapintaan, josta se valuu piipun päälle ja vesikatolle.

Tämä rikkipitoinen neste on myrkkyä piipun rakenteille ja vesikatolle, ja aiheuttaa piipun yläpään nopeamman haurastumisen.

Jos tätä tapahtuu paljon, huomaat sen talvella, kun piipun ulkorunoille alkaa muodostumaan jäätä.

Hormiin asennettu putki viedään aina piipunhatusta läpi. Tällä varmistetaan, että rikkipitoinen neste menee höyrynä ilmaan, eikä valu piipun päälle ja katolle.

 

Kuinka kauan pitää olla lämmittämättä.

Vaikka hormin putkituksessa ei massata hormeja, käytetään hormisaneerausmassaa kuitenkin putken ylä- ja alapään kiinnittämiseen. Jos piippu on kuuma, kun työ tehdään, massa kuivuu liian nopeasti.

Öljylämmitystä käytettäessä, lämmittämistä ei yleenäs tarvitse lopettaa niin aikaisin, kuin massausta tai korjausmuurausta tehtäessä. Tämä johtuu öljylämmityksen alhaisemmista savukaasujen lämpötilasta, mikä kuumentaa piippua vahemmän kuin esim. puulämmitys.

Joissakin tapauksissa saattaa riittää, että lämmitys kytketään pos samana aamuna, kuin hormin putkitus tehdään. Tämä kannattaa aina kuitenkin varmistaa putkituksen tekijältä. Me annamme aina lämmitysohjeet jokaiseen kohteeseen, joten sinun ei sitä tarvitse miettiä

Kun työ on tehty, on kuivumiselle annettava pari päivää.

 

 

Teemme kaikki turvallisen savupiipun korjaustyöt 10v. takuulla. Takuu sisältää työt ja materiaalit.

 

  • Soita: 045 612 7038
  • Laita sähköpostia: myynti@kshs.fi
  • Tai jätä viesti sivun alalaitaan

Selvitämme yhdessä todellisen korjaustarpeen savupiipullesi ja annamme sinulle tarjouksen savupiippusi korjaamisesta järkevään hintaan, josta näet hinnan erittelyn ja kuvauksen tarvittavista korjaustoimenpiteistä.

 

Turvallisia hetkiä 🙂

T:KSHS:n tiimi