Hormin putkitus & Hinta - Paras vaihtoehto öljylämmityskohteisiin

Teemme hormien putkitukset ja kaikki muut turvallisen savupiipun korjaukset 10.v takuulla. Takuu sisältää työt ja materiaalit.

Savupiippuja voidaan korjata usealla eri tavalla. Tärkeimpiä korjausmenetelmiä, joita kaikki savupiippujen korjaukseen erikostuneet ammattilaiset käyttävät, ovat hormin massaus, hormin putkitus ja piipun korjausmuuraus. Pahimmissa tapauksissa piippu joudutaan muuraamaan kokonaan uudelleen.

Hormin putkitus on oikeastaan ainut järkevä vaihtoehto hormien korjaamiseen, joihin on kytketty öljylämmitys.

Hormin putkitus on paras vaihtoehto öljylämmitykselleMassattu hormi ei ole järkevä vaihtoehto öljylämmitykselle

Tämän päivän öljypolttimot ovat huomattavasti energiatehokkaampia, kuin takavuosina. Hyvästä energiatehokkuudesta johtuen palokaasujen lämpötilat ovat alhaiset.

Alhaisesta palokaasujen lämpötilasta johtuen hormin pintaan kondensoituu vettä. Tämä kondensoitunut vesi ei ole puhdasta, vaan sisältää öljyn palamisen yhteydessä syntyneitä aineita, kuten esim. rikkihappoa.

Jos palokaasujen lämpötila laskee alle 100 °C:n, rikkidioksidi muodostaa kondensoituneen veden kanssa happoliuoksen, joka syövyttää vähitellen tiilisavupiipun saumoja. Tästä syystä öljypolttimen savuhormiin asennetaan useimmiten haponkestävä sisäputki.

Tämä hapokas vesi imeytyy hormin pinnasta piipun rakenteisiin ja sitä kautta rakennuksen rakenteisiin. Kaikki vesi, mikä ei kerkeä imeytymään hormin seinämiin, valuu piipun pohjalle, josta se imeytyy rakennuksen rakenteisiin.

Tällaisesta tietenkin seuraa ajan kanssa kosteus- ja homeongelmia.

Rikkipitoinen kondensiovesi myös haurastuttaa tiilien välissä olevaa laastia ja laastin liimauskyky heikkenee. Tämä heikentää savupiipun rakennetta huomattavasti

Kovilla pakkasilla hormin pinnassa oleva ja piippuun imeytynyt vesi jäätyy. Tämä saattaa halkaista piipun.

On ollut muutamia tapauksia, joissa olemme jäätymisen aiheuttamien halkeamien takia korjanneet vain muutaman vuoden vanhoja savupiippuja.

 

Kysy lisää hormin putkituksesta!

 

Soita meille heti!

0456127038

Täytä lomake ja soitamme sinulle takaisin pikimmiten!


  Hormin putkitus estää kondensioveden aiheuttamat ongelmat

  Kun hormi putkitetaan, kondensoituu vesi putken sisäpintaan. Vesi valuu alas putken pintaa pitkin. Putken alapäähän asennetaan kondensioveden keräin, josta vesi edelleen johdetaan ulos piipusta pienen letkun tai putken avulla.

  Kondensiokeräin asennettu hormin sisäputken alapäähän

  Kondensiokeräin asennettu hormin sisäputken alapäähän

   

  Hormin putki viedään aina piipunhatun yläpuolelle

  Hormin putki viedään aina sadehatusta läpi

  Hormin putki viedään aina sadehatusta läpi

  Kondensoitumisen lisäksi nesteitä höyrystyy ja nämä nesteet menevät höyrynä ilmaan. Jos hormin putki asennetaan piipunhatun alapuolelle, tiivistyy kaikki putkesta tuleva rikkipitoinen höyry piipunhatun alapintaan, josta se valuu piipun päälle ja vesikatolle.

  Tämä rikkipitoinen neste on myrkkyä piipun rakenteille ja vesikatolle, ja aiheuttaa piipun yläpään nopeamman haurastumisen.

  Jos tätä tapahtuu paljon, huomaat sen talvella, kun piipun ulkorunoille alkaa muodostumaan jäätä.

  Hormiin asennettu putki viedään aina piipunhatusta läpi. Tällä varmistetaan, että rikkipitoinen neste menee höyrynä ilmaan, eikä valu piipun päälle ja katolle.

   

  Kuinka kauan pitää olla lämmittämättä ennen hormin putkitusta?

  Vaikka hormin putkituksessa ei massata hormeja, käytetään hormisaneerausmassaa kuitenkin putken ylä- ja alapään kiinnittämiseen. Jos piippu on kuuma, kun työ tehdään, massa kuivuu liian nopeasti.

  Öljylämmitystä käytettäessä, lämmittämistä ei yleensä tarvitse lopettaa niin aikaisin, kuin massausta tai korjausmuurausta tehtäessä. Tämä johtuu öljylämmityksen alhaisemmista savukaasujen lämpötilasta, mikä kuumentaa piippua vähemmän kuin esim. puulämmitys.

  Joissakin tapauksissa saattaa riittää, että lämmitys kytketään pois samana aamuna, kuin hormin putkitus tehdään. Tämä kannattaa aina kuitenkin varmistaa putkituksen tekijältä. Me annamme aina lämmitysohjeet jokaiseen kohteeseen, joten sinun ei sitä tarvitse miettiä

  Kun työ on tehty, on kuivumiselle annettava pari päivää.

   

  Hormin putkitus itse

  Hormin putkituksen voi tehdä myös itse, jos tietää mitä tekee. Tärkeintä työn toteuttamisessa on turvallinen työskentely ja turvallinen savupiippu lopputuloksena. Jos hormin putkisut ei tee oikein, kasvattaa se tulipalon riskiä. Suosittelemme, että teettätä hormin putkituksen siihen erikoistuneella ammattilaisella. Näin takaat sen, että savupiippusi on turvallinen ja pitkäikäinen.

  Hormin putkitus hinta

  Olemme tähän mennessä (2021 ) tehneet yli 900 savupiipun korjausta, joista yli 100:ssa kohteessa hormin putkitusta on käytetty korjausmetodina. Edullisimmat kohteet on saatu kuntoon reilulla 1000 €:lla. Keskimäärin savupiipun korjaaminen maksaa noin 3000€.

  Alla esimerkkilaskelma hyvin yleisen tyyppisestä öljylämmityskohteesta, jossa on 7 metriä pitkä savupiippu ja yksi putkitusmenetelmällä kunnostettava savuhormi.

  Hinnat alla olevassa taulukossa ovat hormisaneerausyritykselle projektista syntyvät suorat kustannukset, johon lisätään liiketoiminnasta syntyvät muut kustannukset.

   

  Esimerkki: Hormin putkituksen suorat projektikustannukset hormisaneerausyritykselle

  Yksikkäkustannus
  alv 0%
  Tarvittava määrä 7m hormiinKokonaiskustannus
  alv 0%
  Taipuisa haponkestävä putki (1m putkea / 1m hormia)16.00€7m112.00€
  Muurauskartio (1kpl/hormi)22.00€1kpl22.00€
  Sadekansi (1kpl/hormi)27.00€1kpl27.00€
  Kondenssikeräin välille (1kpl/hormi)24.00€1kpl24.00€
  Muurauslaasti1.00€12kg12.00€
  Tiilet1.00€5kpl5.00€
  Teippiä, suojapahvia, popniittejä, tiivistemassaa ym. pikkutarvikkeita10.00€
  Tunnit: Aika työmaalla
  (sisältää päivärahat ja muut palkan lisäkulut)
  30.00€5150.00€
  Tunnit: Alkuvalmistelut, matka-aika, loppuselvittelyt
  (sisältää päivärahat ja muut palkan lisäkulut)
  30.00€390.00€
  Polttoaineet0.15€/km200km30.00€
  Suorat projektikustannkuset yhteensä:482.00€

  Yllä olevan laskelman perusteella tällaisen 7 metriä pitkän savupiipun hormin putkitus maksaa hormisaneerausyritykselle noin 70€/m. Nämä ovas siis ainoastaan hormisaneerausyritykselle syntyvät suorat projektikustannukset.

  Kun näihin hormin putkituksen suoriin kustannuksiin lisätään kaikki muut yritystoiminnan kustannukset, tavoitelut voitto ja arvonlisävero, päästään lopulliseen asiakkalta laskutettavaan hintaan.

   

  Teemme hormin putkitukset 10v. takuulla. Takuu sisältää työt ja materiaalit.

   

  Selvitämme yhdessä todellisen korjaustarpeen savupiipullesi ja annamme sinulle tarjouksen savupiippusi korjaamisesta järkevään hintaan, josta näet hinnan erittelyn ja kuvauksen tarvittavista korjaustoimenpiteistä.

   

  Turvallisia hetkiä 🙂

  T:KSHS:n tiimi